10

Náš druh vynalezl kreativní zimní topné systémy po dlouhou dobu. Spalovali jsme dřevo, trávu, listy, živočišný tuk a doslova jsme sušili hovězí hovězí maso, abychom ho prošli zimou. Naštěstí moderní technologie znamená sekání dřeva nebo sbírání po krávě je minulostí. Máme spoustu možností vytápění domácností, ale zjistit nejlepší volbu není vždy jasné.

Pokud jde o to, hlavní volbou, kterou většina lidí má v zimě, je vytápění mezi plynem nebo elektrickým systémem. Když mluvíme o plynu, mluvíme opravdu o plynových pecích. Pokud jde o elektřinu, nejlepší elektrický systém na trhu je energeticky účinné tepelné čerpadlo .

Spalovací pece byly základním severoamerickým domácím topením pro většinu 20. století. Rostoucí dopravní síť a levné fosilní paliva vedly k rozsáhlému přijetí špičkové technologie. Dnes již ceny ropy nejsou nejlevnější hru ve městě, ale zemní plyn je stále vysoce nákladově efektivní.

Elektrické vytápění nebylo pro většinu Američanů nikdy primárním řešením pro domácí zimní vytápění. Nová tepelná čerpadla s vysokou účinností to mění. To znamená, že majitelé domů, kteří žijí v oblastech s mírným zimním počasím, mohou získat vytápění a chlazení z jediného systému. Nevýhodou je, že tepelná čerpadla ztrácejí účinnost, čím nižší jsou teploty. Výsledkem není realistické řešení pro všechny.

Dobře, tady je to dlouhé a krátké: Pokud žijete v oblasti se snadným přístupem k ložiskům zemního plynu a zažíváte velmi chladné zimní podmínky, měli byste použít pec na zemní plyn. Lokálně vyráběný zemní plyn může být přiměřeně levný a pec zvládne jakékoli nízké teploty.

Na druhé straně, pokud žijete v mírnější oblasti bez přístupu k zemnímu plynu, tepelné čerpadlo může být vaše nejlepší volba. Protože jsou tepelná čerpadla ve středních podmínkách skvělá, mohou být skvělou alternativou k drahému propanu.

Povězte nám o svých zkušenostech se zimním vytápěním a o tom, jak se vám daří skrz ty dlouhé chladné noci, zanecháním komentáře níže.