10

Vytápěcí, ventilační a klimatizační systém by měl poskytovat kvalitní vzduchový komfort v každé části vašeho domu. Pokud se místnost cítí vlhká, zdá se, že nikdy nezchladne nebo má zjevně problémy s prouděním vzduchu, což je opravitelná situace. Bohužel, dokud nebudeme stavět roboty, abychom udržovali naše systémy HVAC (vážně věda, kde jsou moji roboti HVAC ?!), diagnóza a řešení je něco, o co se musíme starat sami.

Pokud jde o váš domácí HVAC systém, větší není lepší a příliš malý není dobrý. Pokud máte problémy s prouděním vzduchu, je možné, že jste závislí na nesprávně dimenzovaném systému. K tomuto problému obvykle dochází, když dodavatel instalace udělá chybu při výpočtu, jak výkonný systém HVAC potřebujete. Tyto výpočty jsou velmi velké a „zadní strana obálky“ nestačí. V ideálním případě potřebujete manuální výpočty D a manuální výpočty J pro váš domov, takže skutečně víte, jakou velikost musí vaše jednotky být. V mnoha případech použití správného systému HVAC řeší mnoho problémů.

Pokud potřebujete některý z těchto výpočtů, společnost Ingram’s Water & Air vám může tuto službu poskytnout přímo nebo doporučit důvěryhodného dodavatele, který to udělá správně. Vždy je dobré vědět, na co by se tyto výpočty měly vztahovat. Například příručka D a příručka J by měla zahrnovat některé z následujících:

Před provedením jakýchkoli výpočtů nebo instalací nových jednotek samozřejmě zkontrolujte systém sami a ujistěte se, že problém nelze vyřešit během několika minut. Například kterýkoli z následujících problémů může blokovat proudění vzduchu:

Některé z nich jsou snadno opravitelné. Některé z nich nejsou. Opravte, co můžete napravit, aniž byste porušili vaši záruku, a požádejte profesionála, aby zbytek opravil.

Stručně řečeno, pokud máte problém s proudem vzduchu, buďte si jisti, že je řešitelný. Pamatujte, že pokud máte nějaké dotazy, zavolejte nám. Nebo nám v komentářích dejte vědět, jak jste vyřešili problémy s prouděním vzduchu.