Old Air Handler, New Condenser – Může to fungovat?

Právě jste se ponořili a koupili jste značku výpomoci nového energeticky účinného tepelného čerpadla pro váš domov. Má vysoké hodnocení SEER , účinný kompresor Copeland, chladivo R-410A bez obsahu chloru a cívku odolnou proti korozi. Tato jednotka vám pomůže snížit spotřebu energie a ušetřit peníze. Ale bude to fungovat s vaším starým vzduchem ?

Takže … jaký je rozsudek?

Odpověď zní: možná, a raději byste to měli zjistit, než začnete míchat a porovnávat. Pokud je vzduchový manipulátor stejné značky jako tepelné čerpadlo, můžete být v pořádku. Pokud je však vzduchotechnická jednotka jiná značka, můžete si vyzkoušet své štěstí jinde. Je to něco jako lev, který se snaží být nejlepší kamarádkou se zebrou. Mohlo by to chvíli trvat, ale nakonec se něco strašně pokazí.

Než začnete zasekávat čtvercový kolík v kulaté trubici s chladivem , je třeba odpovědět na několik základních otázek o vašem novém tepelném čerpadle a stávající vzduchotechnické jednotce. Pokud na většinu těchto otázek odpovíte „ne“, pravděpodobně budete potřebovat nového leteckého obsluhy.

A upřímně, pro všechny tyto otázky potřebujete „ano“. Chcete-li se shodovat s novým kondenzátorem, chcete klimatizační zařízení stejné značky, relativně nové a navržené pro práci s tepelným čerpadlem. Jakákoli jiná kombinace téměř skončí špatně.