10

Předchlazovací systémy střídavého proudu jsou na trhu již roky. Mnozí tvrdí, že mohou snížit vaše náklady na klimatizaci až o 30%. Ale kupující pozor!

Tyto „mlhavé“ systémy mají vážné nedostatky.Systémy předběžného chlazení střídavým proudem jsou relativně jednoduchá zařízení. Používají systém hadic ke stříkání kondenzátoru klimatizace lehkou vodní mlhou během provozního cyklu. Tím se zchladí vnější cívky a může se stát, že klimatizace bude v horkém počasí pracovat efektivněji.Voda je žíravá. A vaše vnější cívka kondenzátoru je vyrobena z kovu. Kovové koroze.

Střídavé předchlazovací systémy stříkají cívku vodou znovu a znovu.Začínáte zde vidět potenciální problém?Ano, zamlžovací zařízení může snížit venkovní teplotu vzduchu kolem cívky, aby mohlo účinněji odvádět teplo. A to by byla opravdu skvělá věc, kdyby to nebylo kvůli tomu, že voda vypařující se na povrchu cívky zanechá minerální usazeniny. Tyto minerální depozity se budou časem hromadit.

Což je špatné.Nejenže tyto minerální depozity skutečně sníží účinnost vaší cívky, ale, jak jste možná uhodli, jsou to magnety pro korozi. I když systémy předběžného chlazení střídavým proudem integrují vodní filtry do svého návrhu, problém to nevyřeší.

Vodní mlha zachytí vzdušný prach a nečistoty dříve, než narazí na vaši cívku.Nyní je veškeré úsilí, které váš mlhovací systém věnuje ke zvýšení účinnosti, vyváženo skutečností, že škálování a koroze snižují účinnost a zvyšují pravděpodobnost úniku chladiva. A nic ničí provozní účinnost, jako je nízké (nebo žádné) chladivo.Předchlazovací systémy střídavého proudu používají velmi základní technologii.

Výrobci HVAC nejsou hloupí. Byli by rádi, kdyby byli schopni zvýšit účinnost letního chlazení jedním jednoduchým trikem. Ale život není tak jednoduchý. Vždy existuje kompromis. Bohužel, systémy předběžného chlazení střídavým proudem vám poskytnou krátkodobou účinnost za cenu dlouhodobého výkonu a prakticky jisté mechanické poruchy.Chcete vědět více o systémech předběžného chlazení střídavým proudem? Dejte nám vědět zde, na Twitteru nebo více na Facebooku.