10

Potřebujete novou pec. Víte, jaké hodnocení AFUE chcete? Víš vůbec, co to znamená? Nebojte se, můžeme přeložit HVAC do angličtiny.AFUE znamená roční účinnost využití paliva. Což je fantastický způsob, jak říci pouze palivovou účinnost.

Čím vyšší je hodnota AFUE, tím účinněji pec hoří. Čím efektivněji hoří, tím méně peněz musíte vydělat, abyste zůstali v teple.A většina lidí souhlasí s tím, že čím méně musí platit společnosti poskytující služby, tím šťastnější jsou. Můžete tak ušetřit spoustu peněz zakoupením nízké AFUE pece.

Nebo můžete zaplatit o něco více, získat jednotku s vysokým hodnocením AFUE a ušetřit na další roky.Nejnižší hodnocení účinnosti, které najdete u moderních pecí a kotlů, je 80 AFUE. Toto je současný minimální standard. Nejvyšší najdete asi 97 AFUE. Někteří výrobci tvrdí, že mohou získat hodnocení AFUE až 98.Maximální možný rating AFUE by byl 100 (tj. – 100%). Zatím nikdo nepřišel na to, jak spalovat jakékoli palivo 100% efektivně bez odpadu.

Někdo by se tam mohl někdy dostat, ale pravděpodobně ne kdykoli v blízké budoucnosti.Závisí na tom, kolik peněz máte rádi. Pokud chcete ušetřit co nejvíce svého dolaru, je dobrý způsob, jak to udělat, rating vyšší než 95%. Samozřejmě, že jsou dražší předem. Pokud však žijete v klidu se studenými zimami a používáte velké množství topení, může vám toto zvýšení účinnosti skutečně ušetřit celý rok.Máte více otázek nebo komentářů k hodnocení AFUE v peci, kterou máte nebo máte v úmyslu získat? Dejte nám vědět zde, na Twitteru nebo více na Facebooku!