10

Přenosné klimatizační jednotky mají být snadno přepravitelné a nastavitelné. To je konec konců. Když potřebujete klimatizaci, abyste se dostali přes centrální poruchu vzduchu, přijde k záchraně přenosný počítač. Neměly by být trvalým řešením pro chlazení domů.Někteří z vás tam možná minul poslední kousek.

Asi před měsícem jsem mluvil s marketingovým partnerem. Říkejme mu Bob. Bob vysvětlil, že se neobtěžoval, aby se jeho centrální vzduch ustálil poté, co vyšel před několika lety. Procházel s přenosnou klimatizační jednotkou v ložnici a další před domem.Byl jsem zděšen. Nemohl jsem moc udělat, ale zeptat se: „Proč ?!“„Myslím, že jsem si prostě nevzal čas,“ řekl Bob. „Kromě toho je to všechno stejné, že?“Ne, Bobe.Přenosné klimatizační jednotky nejsou ani tak efektivní, ani efektivní jako centrální klimatizace, bezkanálové mini-splitty nebo dokonce okenní jednotky.

Určitě jsou skvělí v tom, co dělají. Pokud potřebujete rychle a rychle zchladnout, pak si vezměte nějakou přenosnou klimatizaci.Přenosná klimatizační jednotka by však nikdy neměla zcela nahradit konvenční systémy.Věděli jste, že přenosné klimatizační jednotky nemusí splňovat ani základní normy energetické účinnosti? Ministerstvo energetiky navrhlo pokyny v roce 2016, ale ještě nejsou konečné. Dokud nejsou, přenosná klimatizace je účinně neregulována.

Což znamená, že přenosné jednotky mohou být strašně neefektivní. Jsou dokonce horší než klimatizátory oken, které již mají některé z nejnižších standardů účinnosti. A „horší než okenní jednotky“ něco opravdu říká.Klimatizace je o pohodlí. Přenosné klimatizace dodávají, ale stěží.

Nejprve je zde kompresor. Kompresory jsou součástí klimatizace, která vydává hluk. V systému centrálního vzduchu je kompresor venku v kondenzátoru. V mini-split je to venku v kondenzátoru. Sakra, je to dokonce venku v okenní jednotce, ne-li příliš daleko.V přenosné klimatizační jednotce je kompresor v místnosti s vámi. Ani „nejtišší“ přenosné jednotky nejsou opravdu tiché.Za druhé, je samotné chlazení vzduchem. Protože přenosné klimatizační jednotky jsou v zásadě neregulované, jejich „hodnocený“ výkon může být velmi zasažen a chybí.

Podle projektu Appliance Standards Awareness Project přenosná klimatizační jednotka málokdy poskytuje stejné množství chlazení ve srovnání s podobně hodnocenou klimatizací oken.Yikes.Pokud jde o přenosnou klimatizaci, nebuď jako můj přítel, Bob. Přenosnou jednotku používejte pouze tak dlouho, dokud trvá trvalá klimatizace v provozu. Cokoli jiného je jen ztráta času a peněz.Dejte nám vědět, co si myslíte, zde, na Facebooku nebo na Twitteru!