10

Potřebujete kondenzátové čerpadlo pro vaše duální bezkanálové tepelné čerpadlo nebo klimatizaci? Ano ne možná? Pokud nevíte, zda potřebujete čerpadlo kondenzátu, tento článek je pro vás.Zaprvé, proč se obáváme kondenzace v bezkanálovém mini-splitku?Všechny klimatizace vytvářejí kondenzaci (tj. Vodu) jako vedlejší produkt chlazení.

Protože způsob, jakým chladí váš dům, je snížením vlhkosti v interiéru. Odvlhčování vytváří vodu a ta voda musí někam jít.V ideálním případě chcete, aby voda vycházela z vašeho domu. V systému centrálního vzduchu nebo systému bez potrubí se kondenzace nahromadí v odtokové pánvi. Z vypouštěcí pánve je voda vypouštěna mimo dům pomocí odtoku kondenzátu.

V mnoha případech je to jen jednoduchý gravitační odtok.Tento systém většinou funguje skvěle. Dokud nebudete chtít umístit vzduchovod na místo, kde nebude fungovat gravitační odtok. Jako v suterénu. Nebo na vnitřní stěně, a neexistuje žádný snadný způsob, jak spustit vypouštěcí hadici venku, aniž byste nejprve prošli prostorem v podkroví.Řešení těchto problémů zjevně představuje čerpadlo kondenzátu.

Čerpadlo kondenzátu je relativně malé, jednoduché zařízení. Nainstalujete jej pomocí vzduchového ovladače. Když se kondenzát nahromadí, čerpadlo kondenzátu ho odčerpá. K odstranění vody používá mechanickou sílu, takže se nemusíte obávat, že voda přetéká odtokovou vanou.Pokud tedy chcete umístit bezkanálové mini-štípání na místo, kde by bylo problémem odvodnění gravitací, použijte čerpadlo kondenzátu. Udržuje vodu v pohybu, zatímco zůstanete v pohodě.Máte další dotazy nebo připomínky k ductless mini-split a kondenzátovým čerpadlům nebo jiným produktům HVAC? Jen nám dejte vědět a my jim odpovíme!