10

Ano, a nejedná se o oheň. Více vážně, existuje správný způsob, jak vyčistit cívku výparníku a je to něco, co by se mělo stát každý rok. Uvnitř nebo mimo domov může špinavá cívka snížit účinnost přenosu tepla, což znamená, že váš systém musí tvrději pracovat a spalovat více energie, aby poskytoval stejný vzduchový komfort jako dříve. Pravidelné čištění cívky výparníku správným způsobem je klíčem k udržení životnosti systému a efektivnímu řízení spotřeby energie.

Nebo ne.

Ve skutečnosti je nejjednodušší, co můžete udělat, aby byla vaše cívka výparníku v čistotě, aby se vaše vzduchové filtry udržovaly čisté. Ve vhodně izolované domácnosti by veškerý vzduch, který prochází přes cívku výparníku, měl nejprve projít kolem vašeho vzduchového filtru. Vzduchové filtry dělají horší práci, když jsou znečištěny, takže pokud nezměníte nebo nevyčistíte filtr tak, jak byste měli, může se cívka znečistit. Pokud jste nahoře, pokud jste na vrcholu filtrační situace v dobře izolovaném domě, pak je vaše výparníková cívka pravděpodobně tak špinavá, že začíná.

V závislosti na tom, jak snadno je přístupná cívka výparníku, nemusí být čištění cívky tak velké. Různé značky výparníku jsou, dobře, různé a některé cívky jsou snadno dostupné a některé ne. Nejprve bude vaše technologie otevírat panely, aby určila, jak snadno mají přístup k cívce. A ano, potřebujete k tomu techniku. Čištění výparníku není přesně věda o raketě, ale pravděpodobně nechcete porušovat vaši záruku.

Jak bys to udělal? Většina záruk HVAC vyžaduje, aby na zařízení instalovali nebo prováděli údržbu pouze technici s licencí. Není to tak, že výrobci HVAC nevěří průměrnému člověku, ale dobře nevěří průměrnému člověku.

Technika přijde k vám domů, odpojí napájení jednotky a otevře panely. Pokud je cívka docela čistá, mohou ji otřít vlhkým hadříkem a mýdlem. To, co rozhodně neudělají, je použít rozpouštědla, která by mohla způsobit poškození nebo korozi. Pokud je vaše cívka opravdu špinavá, použije k odstranění nečistot a nečistot rozprašovací čisticí roztok.

Především se postarají o vaši a vaši jednotku. Získáte čistou cívku a lepší účinnost za pouhých pár babek. Což není vůbec špatný obchod.