10

Energeticky účinné tepelné čerpadlo může chladit váš domov stejně efektivně jako klimatizační jednotka podobně velké velikosti, ale tepelné čerpadlo je mnohem flexibilnější. Když venkovní počasí zchladne, tepelné čerpadlo může obrátit cyklus, aby poskytovalo teplo podle potřeby. Tato flexibilita poskytuje majitelům domů novou úroveň kontroly nad jejich systémem HVAC . Tepelná čerpadla jsou také skvělým způsobem, jak snížit sezónní náklady na energie. Samozřejmě, že ne všechna tepelná čerpadla jsou stejná. Naštěstí, pokud jde o měření účinnosti vytápění jednotlivce, vše, co musíte mít na paměti, je HSPF .

Jak jste již možná z podnadpisu odvodili, HSPF je zkratka pro faktor sezónního výkonu vytápění.

Což zní opravdu komplikovaně, ale nebojte se. HSPF v podstatě měří pouze energetickou účinnost dané topné jednotky během provozní sezóny. Čím vyšší je hodnocení, tím energeticky účinnější může daná jednotka provádět. Zhruba řečeno, čím vyšší je hodnocení, tím méně peněz budete utrácet, když používáte tepelné čerpadlo k výrobě tepla.

A kdo nemá rád úspory peněz?

V závislosti na značce výrobce může prodejní literatura o tepelném čerpadle hrdě zobrazovat hodnocení dané HSPF jednotky. Některé společnosti však dávají přednost zobrazení koeficientu výkonnosti systému ( CoP ), metriky účinnosti podobné HSPF. CoP se řídí podobným pravidlem, protože vyšší je lepší. Ergo, vyšší CoP by vám také měl ušetřit peníze.

Pokud určitě chcete najít HSPF, můžete si vždy prohlédnout příručku k produktu a instalační literaturu. Nebo můžete produkt vyhledat na webových stránkách AHRI . Horší je horší a stále to nemůžete najít, odešlete e-mail prodejci nebo dodavateli.

Druhou alternativou je použít hodně matematiky, abyste si to sami určili, ale e-mail je snazší.