10

Takže přemýšlíte o získání plynové pece 96% AFUE.A proč ne? 96% AFUE plynová pec je špičková, výkonná a efektivní. Ve skutečnosti je 96% plynová pec AFUE jednou z nejúčinnějších dostupných plynových pecí. Nemluvě o tom, že je to vysoce účinný nástroj pro vytápění vašeho domu i v těch nejchladnějších podmínkách.Ale stojí to za to?

Typická plynová pec má účinnost přibližně 80%.

Stojí tento bonus 16% za peníze navíc? Koneckonců, rozdíl v ceně mezi plynovou pecí 80% AFUE a plynovou pecí AFUE 96% není nic. Průměr je obvykle někde kolem 1000 $.Ale neber to jen za slovo. Podívejte se na tyto výpisy. Cenový rozdíl je zcela zřejmý: Nejprve začněme definováním toho, o čem přesně mluvíme.AFUE znamená roční účinnost využití paliva. V podstatě hodnotíme pece podle toho, jak efektivně „spotřebují své palivo“. Čím účinněji pec hoří, tím vyšší je AFUE. Čím vyšší je AFUE, tím méně peněz musíte utratit, aby byl váš dům útulný po celou zimu.Což je určitě dobrá věc. A FYI, 96% AFUE plynová pec je o tom nejlepším, co můžete najít.

Další informace:

Co je dobré hodnocení AFUE?V současné době bude mít každá plynová pec, kterou si koupíte, alespoň 80% AFUE. Hlavně proto, že to je současné vládní minimum. Nemůžete legálně nainstalovat plynovou pec s nižším AFUE.Ne že byste to vlastně chtěli udělat. Plynové pece 80% AFUE jsou skutečně cenově dostupné. Pravděpodobně by vás to stálo více peněz, abyste vystopovali nižší plynovou pec AFUE. Tato jednotka by nevyhnutelně byla opravdu stará a netrvala by příliš dlouho.Bod je, že 80% AFUE plynová pec je tak nízká, jak můžete rozumně jít.

Což znamená, že stále budete mít plynovou pec, která je efektivnější než mnoho předchozích modelů generace. Vytápění olejem bývalo ve Spojených státech velmi, velmi levné. A plynové pece bývaly velmi neefektivní. Naštěstí technologická účinnost, jakou vidíme v plynové peci 96% AFUE, udržovala tempo s náklady na energii.Odpověď zní obvykle: záleží.Pojďme mluvit o životnosti plynové pece. Typická plynová pec, 96% AFUE nebo jinak, bude trvat asi 15 let. Někteří lidé by mohli mít ten, který rozdá pár let předtím. Někteří budou mít plynovou pec, která bude trvat 20 a více let.

Čím jsou věci stejné, tím pečlivější jste o správné údržbě pece a výměně vzduchových filtrů, čím déle to vydrží.V tomto případě předpokládejme, že jste Joe Average a vaše nová 96% AFUE plynová pec bude trvat 15 let. Kolik musíte ročně ušetřit, aby se nákup plynové pece s 96% AFUE vyplatil za extra hotovost?Za předpokladu, že jste zaplatili navíc 1 000 $, budete muset ušetřit přibližně 70 USD ročně, abyste vytvořili vyšší cenovku.Americké ministerstvo energetiky počítá, že průměrná americká domácnost utratí za vytápění asi 600 dolarů. Nyní, pokud si myslíte, že je šílený vysoký nebo šílený nízký, možná se nebudete mýlit. Náklady na vytápění do značné míry závisí na tom, kde žijete.Musíme ale někde začít s naší matematikou s plynovou pecí 96% AFUE, takže 600 $ bude muset udělat.Předpokládejme, že používáte plynovou pec 80% AFUE a každý rok platíte za vytápění plynem 600 $.

Když upgradujete na 96% AFUE plynovou pec, můžete to snížit přibližně o 96 $ (tj. – 16%). Takže byste to museli udělat asi 11 let, abyste nahradili dodatečné náklady na novou plynovou pec 96% AFUE.To je hezké a všechno, ale mám podezření, že 11letá návratnost přesně neodhodí něčí ponožky.Pokud však máte hotovost, máte naprosto smysl investovat do energeticky účinnější varianty. Pro lidi, kteří žijí v oblasti, která je chladnější než průměrná a má mnohem vyšší než průměrný roční účet za plyn, to dává ještě větší smysl.

Chladná podnebí jsou opravdu místem, kde se plynová pec 96% AFUE začíná rychle vyplácet.Vše, co bylo řečeno, stále může existovat velmi dobrý důvod pro investování do plynové pece 96% AFUE s někým, kdo má nižší než průměrný účet za plyn. A tento důvod se nazývá sleva na energii.Mnoho společností poskytujících veřejné služby dostává vládní dolary, aby motivovaly k upgradu domácí efektivity. Jedním ze způsobů, jak to dělají, je poskytování slev svým zákazníkům, kteří investují do vysoce účinných zařízení.

Než si zakoupíte jakékoli nové zařízení nebo systém HVAC, měli byste vždy zkontrolovat webové stránky své energetické společnosti a zjistit, zda nabízejí nějaký druh slevy nebo propagace. Někteří mohou být opravdu velkorysí, a to nejen pro 96% AFUE plynovou pec.Ale k tomu se vrací, plynová pec 96% AFUE je jednou z nejúčinnějších pecí na trhu. Pokud vaše společnost nabízí účinnou slevu na plynovou technologii, bude se s největší pravděpodobností kvalifikovat plynová pec s 96% AFUE.Před nákupem se proto vždy poraďte s poskytovatelem služeb. Mohou nabízet slevový program, který výrazně sníží vaše náklady. Slevy mohou dosáhnout až 250 $ nebo 500 $ nebo více za kvalifikovaný systém.

To v kombinaci s ročními úsporami vytvoří opravdu 96% plynovou pec AFUE. Namísto 11leté výplaty se díváte na návratnost 5-6 let. Dalo by se potenciálně shromažďovat skutečné úspory dolaru na dalších 10-15 let.Další informace: Centrum slevPrávě jste uvedli svůj dům na trh a plynová pec zhasla. Nikdo nebude kupovat dům bez tepla.

Nemluvě o tom, že tam pravděpodobně budete bydlet, dokud se dům neprodá, a zmrazení na smrt je neatraktivní.V takovém případě byste určitě neměli roky potřebné k tomu, abyste získali zpět své investiční dolary na 96% AFUE plynové peci. Navíc průměrný kupující domů nebude do vašeho domu skočit jen proto, že má v sobě nový vysoce účinný systém. Mohla by se jim opravdu líbit myšlenka plynové pece s 96% AFUE, ale většina lidí na trhu má mnohem větší zájem o to, aby měl dům funkční systém HVAC než zvláště účinný.Takže v tomto případě jste mnohem lepší, když si pořídíte novou ekonomickou plynovou pec, než zvláště vysoce účinnou. Kromě toho můžete ušetřit peníze, které jste utratili za levnější variantu za úžasnou 96% AFUE plynovou pec ve vašem novém domě!Máte dotazy nebo myšlenky týkající se 96% AFUE plynové pece nebo jiného produktu HVAC?

Rádi bychom od vás slyšeli! Dejte nám vědět v komentářích níže.