10
složka [featCategs]

Polypipe's C3 Alliance usiluje o posun paradigmatu

Polypipe je jedním ze zakládajících členů skupiny C3 Alliance, skupiny výrobců, dodavatelů a vývojářů, jejímž cílem je zvýšit produktivitu a hodnotu stavebních projektů prostřednictvím včasné spolupráce.

Polypipe je zakládajícím členem aliance C3 Alliance, která vznikla za účelem spolupráce a volby konstrukce.

Spojením všech osob zapojených do budovy v první den, C3 doufá, že ovlivní rozhodnutí o návrhu a zadávání zakázek a vytvoří schémata, která zajistí vyšší návratnost investic a lepší výsledky pro ty, kdo budovy používají.

Steve Durdant-Hollamby, ředitel divize Polypipe Civils and Infrastructure, řekl: „Aliance C3 bojuje za jeden z našich hlavních cílů: být do procesu zapojen mnohem dříve, abychom mohli přispět k inženýrství skutečné hodnoty.

„Hodnotové inženýrství by nemělo být o snižování nákladů v pozdějších fázích projektu; mělo by to být o tom, abychom více přinášeli méně, a to dostatečně včasným spojením kompetentních lidí. “

Způsob, jakým jsou povrchové vody spravovány, shromažďovány a – pokud je to možné – znovu použity, může mít obrovský dopad nejen na náklady na výstavbu a řazení, ale také na způsob, jakým je vývoj konfigurován.

Tím, že mají odborníci po ruce, aby prozkoumali, co je technicky možné, mohou vývojáři a návrháři optimalizovat způsob, jakým je budova konfigurována a stavěna. Například nahrazením zelené a modré střechy nádrže na tlumení podzemní vody by mohlo uvolnit více prostoru pro rozvoj, zlepšit biologickou rozmanitost a zlepšit pohodu.

Aliance C3 – tzv. Protože jejím cílem je vytvoření aliance, která se zaměřuje na výstavbu, výběr a spolupráci – se těšila oficiálnímu zahájení v září 2019 na orbitálním Mittal v londýnském olympijském parku.

Mark Farmer, autor knihy The Farmer Review britského stavebního modelu práce, alias Modernize or Die; byl jedním z těch, kteří hovořili se 120+ lidmi, kteří se akce zúčastnili. Jedním z doporučení pana Farmera v jeho analýze pracovního modelu ve Velké Británii v roce 2016 bylo, aby toto odvětví přijalo k výstavbě budov přístup založený na spolupráci a montáži.

Tradiční modely zadávání veřejných zakázek za nejnižší cenu vedou k zbytečnému přepracování, problémům s rozhraním a přepracování, protože prvky budovy jsou zadávány, nahrazovány a definovány ad hoc, po částech způsobem, jak se postupuje. Design založený na komponentách odstraňuje tyto neefektivnosti a sedí mnohem pohodlněji v prostředí BIM nebo digitální konstrukce, protože skutečné komponenty vývoje lze do modelu zapojit od prvního dne.

Aliance C3 je součástí skupiny Allneeds Group a je vedena generálním ředitelem Tony Ballem, dříve komerčním ředitelem Berkeley Homes. Skupina Allneeds také zahrnuje IBC, která využívá kolektivní sílu svých 200-nezávislých členů obchodních společností v oblasti stavebnictví k využití úspor z rozsahu a cenové stability.

Pan Ball řekl: „Naším cílem je umožnit včasné zapojení, které bude přínosem pro všechny, a to tak, že se vývojáři, dodavatelé, výrobci a investoři spojí co nejdříve v procesu. Nejde o levnější nákup, ale o hodnotu a lepší nákup. “

3. prosince 2019