10

Pokud jde o instalaci bez potrubí, máme spoustu otázek. Co potřebuji pro kompletní instalaci? Vyžadují se speciální nástroje? Budu si muset koupit další věci, abych to fungoval?To jsou všechny rozumné otázky. Doufejme, že tyto odpovědi pomohou.Chcete pro svůj dům koupit bezkanálovou mini-split klimatizaci. Víte dost, abyste věděli, že potřebujete venkovní kondenzátor a vnitřní vzduchový manipulátor. Skvělý! Ale co ještě potřebujete?Existuje několik věcí, které musíte mít pro instalaci bez potrubí mimo kondenzátor a vzduchový ovladač. Někteří výrobci zahrnují několik z nich, jiní žádný. Prostě se liší od značky ke značce.První oblast, která se má zakrýt, je propojení mezi vzduchovým filtrem a kondenzátorem.

To znamená, že budete potřebovat potrubí chladiva a komunikační drát. Některé produkty to zahrnují, ale ne všechny. Než začnete s instalací bez potrubí, ujistěte se, že víte, co získáváte. Poslední věcí, kterou chcete udělat, je otevřít krabici a uvědomit si, že vám chybí důležitá součást.A nezapomeňte na odtokové potrubí. Obvykle se dodává s potrubím chladiva a komunikačním drátem. Odtokové potrubí je kritické. Kondenzát unikne tak či onak a vy byste opravdu raději to bylo přes odtokové potrubí než ven z předního panelu vzduchové jednotky.Doporučujeme také použít pro otvor, kterým jsou propojeny vzduchová hlavice a kondenzátor, izolace a izolace. Mnoho výrobců bude zahrnovat rukáv.

Pokud tak neučiní, můžete si jeden koupit nebo si vyrobit jednoduchý rukáv ze správně dimenzované trubky.Dále budete potřebovat konzolu pro montáž na zeď nebo podložku pro vnější kondenzátor. Který chcete, záleží na vaší instalaci bez potrubí. Pokud potřebujete nebo chcete zvednout kondenzátor ze země, použijte montážní konzolu pro tento kondenzátor. Je však naprosto v pořádku používat základní podložku. Snadno se instalují a trvanlivé.Což nás přivádí k elektřině.

Při standardní instalaci bez potrubí bude váš vnitřní vzduchový filtr zapojen do vnějšího kondenzátoru. Tento kondenzátor bude zase zapojen do vnější odpojovací skříňky. K tomu budete potřebovat elektrický bič pro připojení k odpojovací krabici a samotné odpojovací krabici. Velikost, kterou budete potřebovat, bude záviset na požadavcích na proud vašeho kondenzátoru.Vědět, co potřebujete pro instalaci bez potrubí, je skvělé, ale jaké nástroje budete potřebovat k tomu, aby všechny ty věci fungovaly?Minimálně budete potřebovat pilovou pilu, vrták a několik klíčů. Pravděpodobně také najdete úroveň a stud stud nálezce, které jsou docela užitečné.Instalace v potrubí maximálně vyžaduje mikrometr, měřicí nástroje a vakuové čerpadlo.

Ale to je pouze pro osobu, která vysává a nabíjí chladivo během instalace bez potrubí. Pokud k tomu nemáte oprávnění, doporučujeme nechat tuto část na profesionálovi. Bez řádného zaškolení je velmi snadné přišroubovat a zničit zcela nové vybavení. Je také proti zákonu účtovat chladivo bez řádného licencování. Navíc ruší záruku.A to je vlastně o tom. Samozřejmě je tu vždycky víc. Možná budete chtít, aby vaše instalace bez dýmek používala soupravu krytu sady linek pro exponovanou sadu linek nebo si chcete vytvořit vnější kryt deště pro vnější kondenzátor. V závislosti na instalaci bez potrubí můžete také chtít čerpadlo kondenzátu. Stejně jako u mnoha domácích projektů je tu vždycky víc, kam se dá pohrát. Jako vždy, pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky, zeptejte se jich zde, na Facebooku nebo na Twitteru.