10

Chcete nové tepelné čerpadlo s tepelným čerpadlem bez potrubí, ale víte, že cena není celý příběh.

Jaké náklady na instalaci bez rozdělovače mini split byste měli očekávat? Je 500 dolarů příliš vysoké nebo příliš nízké? Bez zkušeností v oboru HVAC může být obtížné dokonce odhadnout, jaká by mohla být férová cena. Naštěstí vám můžeme pomoci zvládnout náklady na instalaci bez rozdělovače mini split, které by jinak mohly být běžným lidem matoucí.Jak se dalo očekávat, náklady na instalaci rozdělovače mini split se mohou velmi lišit v závislosti na tom, kde žijete.

Například bude obvykle dražší nainstalovat mini split v New Yorku než malé město na venkově v Severní Karolíně. Vyšší životní náklady ovlivňují vše od jablek po pomeranče.Průměrné náklady na instalaci rozdělovače mini split jsou přibližně 2 500 $. Toto je dobrý výchozí bod pro zahájení diskuse. Tato částka však může jít nahoru nebo dolů docela dost v závislosti na tom, kde žijete, a na druhu systému, který dostáváte.

Navíc toto číslo zahrnuje náklady na vybavení a náklady na instalaci.Dodavatelé HVAC jsou vyškolení profesionálové, kteří vědí, co dělají. Jak jste možná uhodli, nefungují zdarma. Práce je hlavním faktorem při určování minimálních instalačních nákladů na potrubí.Mnoho webových stránek vám řekne, že práce může stát 300 až 1 000 USD za mini-split bez potrubí. Pouze nejjednodušší a nejjednodušší instalace s rozdělením na malé kousky dosáhnou této značky 300 USD.

Většina profesionálních dodavatelů bude účtovat mnohem více.

Vaše instalační náklady na mini split potrubí jsou mnohem pravděpodobnější, že se blíží hranici 1 000 $ než 300 USD. Takže za předpokladu, že průměrná cena 500 $ je mnohem rozumnější.Protože čas jsou peníze a dokonce i přímá instalace vyžaduje čas, aby se řádně vysaly linky a nabil systém. Pak budete muset zjistit náklady na beton (nebo na zeď) a elektrické. Vyžaduje ductless odpojovací krabici? Většina ano. To může být dalších 200 dolarů. Starší domy, které potřebují modernizovat elektrickou energii tak, aby vyhovovaly nové jednotce, mohou tuto cenu posunout o více než 1 000 $.

Vložení jednoho vnitřního klimatizačního zařízení připojeného k jednomu vnějšímu kondenzátoru je obvykle jednoduchá práce. Vyřízněte otvor ve zdi, namontujte vzduchový ovladač, postavte kondenzátor, připojte všechny vedení a připojte jednotku. Většina profesionálů to zvládne asi za den.Přidejte druhý indoor air handlingler a věci se staly mnohem komplikovanější.

Nyní musíte začít uvažovat o optimálním umístění kondenzátoru, aby mohl obsluhovat oba vzduchovody. Budete muset přidat další chladicí linky. Což bude pravděpodobně vyžadovat větší pájení a montáž a vysávání. To vše vyžaduje úsilí a čas.Ale co 3-zónová jednotka? Naše situace byla opět mnohem posměšnější. A dodavatel má mnohem více otázek, na které musí odpovědět, než může dokončit instalaci.

Více času, větší úsilí a složitost znamená ještě větší zvýšení nákladů na instalaci bez rozdělovače mini split.Vraťme se zpět k našim průměrným nákladům na instalaci bez rozděleného potrubí ve výši 500 USD. Obtížnost multi-zóny znamená, že budete pravděpodobně platit 2000 $ než 500 $.

Vláda se nestará o vaše nové mini-split.

Vaše místní obecní správa je úplně jiná záležitost. Což nás přivádí k tématu poplatků a povolení. Musíš si jeden pro své mini split? V závislosti na místních kódech můžete.Zeptejte se svého instalačního technika, co je potřeba. Možná se o to již postarali a převedli náklady na povolení na váš účet. Nebo nemusí. Možná to nevědí. Pokud to neví, určitě to zkontrolujte. Poslední věcí, kterou chcete, je naštvaný městský inspektor, který se objevuje ve vašem domě a ptá se, proč nemáte povolení pro svou zcela novou klimatizaci.

V horším případě vás může inspekční úřad města donutit odstranit nové zařízení na vlastní náklady, než získáte povolení k jeho instalaci. Ano, to se může stát.Je pravděpodobné, že dodavatel, kterého si najmete, má problém dobře po ruce.

Pravděpodobně už se o to postarali. Měli byste se však absolutně ujistit, že tak skutečně učinili. Pokud se s povoleními nebude řádně zacházet (např. – placenými), budete tím trpět.Pokud jde o náklady na instalaci bez rozděleného potrubí, je zřejmá otázka: „Jak ušetřím peníze?“První věc, kterou bychom doporučili, není vzít první nabídku, kterou dostanete. Nebo druhý. Získejte alespoň tři různé nabídky práce od tří různých dodavatelů.

Nemohou stejným způsobem rozdělit všechny náklady na instalaci potrubí.

Tři nezávislé nabídky by vám však měly poskytnout celou řadu možností.A neměli byste nutně vybrat nejlevnější nabídku. Zvláště pokud je to mnohem, mnohem levnější než ostatní dva. Snížení ceny obvykle znamená, že někdo řeže rohy. Získáte, za co platíte, jak se říká. Ať už byste dnes při instalaci ušetřili cokoli, zítra se vám znovu ukousnou drahé účty za opravu.Když jedete na dovolenou během turistické sezóny, budete platit více. Instalace HVAC je úplně stejná. Vaše instalační náklady na mini split potrubí budou v červenci vyšší než v únoru.

Můžete počkat několik měsíců, než si práci uděláte v pomalé sezóně? Můžete uložit svazek. Váš dodavatel bude mít několik doporučení, kam umístit vnitřní a vnější jednotky. Nakonec se odloží na to, co chcete (myslíte), co chcete. Chcete-li ušetřit peníze, ujistěte se, že to, co chcete, není nejobtížnější místo pro instalaci v celém domě. Čím těžší je prostor v práci, tím více se vaše instalační náklady na mini rozdělené instalace budou zvyšovat.Nemusíte instalovat jednotku, jako je MRCOOL DIY, abyste ušetřili peníze na instalačních nákladech na mini split.

Existuje spousta základních věcí, které můžete udělat, abyste ušetřili čas a práci na konvenční práci.Bude práce vyžadovat drahou elektrickou práci, kterou váš dodavatel nemůže poskytnout? Mnozí by to mohli zadat subdodavatelům. Můžete si však zařídit práci sami za potenciálně nižší cenu. Stejně jako u instalace bez rozdělovačů mini split získejte tři různé odhady elektrických úloh a podle toho najměte.Postavení betonové podložky pro vnější kondenzátor nevyžaduje raketového vědce.

Nechte instalačního technika, aby vybral nejlepší místo pro umístění kondenzátoru.

Pak si můžete podložku postavit sami, než začnou pracovat. Vaše práce je mnohem levnější než práce vašeho dodavatele.Některé části instalace bez rozděleného potrubí bez děrování nejsou tak složité. Ve stěně bude muset být vyříznut otvor, aby bylo možné přizpůsobit vedení a dráty mezi kondenzátorem a vzduchovým manipulátorem. Vnitřní vzduchový handler bude potřebovat montážní držák, ze kterého bude viset. To jsou docela jednoduché úkoly ve velkém schématu věcí. Promluvte si s instalačním technikem. Zeptejte se jich, jaké základní úkoly by jim při provádění úkolů vyhovovalo, abyste jim ušetřili čas a peníze.

Někteří dodavatelé se tomu budou bránit. Nebudou chtít, abyste udělali cokoli. Mnoho dodavatelů s tím však bude v pořádku. Získejte jejich vstup. Mohou vám pomoci lépe porozumět tomu, co můžete udělat, aby jejich práce byla mnohem rychlejší a snadnější. Což znamená, že pokud jde o věci, které nemůžete udělat, jako je nabíjení chladicího média a vysávání, mohou se okamžitě rozvalovat.Pošlete nám své dotazy týkající se instalačních mini split instalačních nákladů do komentářů níže!