10

Den díkůvzdání je hned za rohem a chystá se zahájit prázdninové období. S veškerým ruchem v tomto ročním období je snadné zapomenout na technologii, která zajišťuje naše každodenní potřeby – jako jsou naše topné a chladicí jednotky. Před příjezdem svátků je důležité věnovat nějaký čas přípravě vašeho domu a zkontrolovat jednotky HVAC, aby se zajistilo, že fungují a jsou v dobrém stavu. To pomůže snížit pravděpodobnost nehody nebo selhání systému při vytápění vaší dovolené.

Představte si, že pořádáte sváteční párty pro všechny své přátele a sousedy. Očekáváte velký seznam hostů. Strávili jste celé dny v kuchyni, takže jste potřebovali všechno jídlo (dobře, kromě toho dýňového koláče, který jste šílili do obchodu s potravinami na nákup hodinu před příjezdem hostů). Je to všechno připravené, připravené a hosté přicházejí.

Pak zasáhne katastrofa. Teplo zhasne. Ach ne.

Jak se to mohlo stát?

Když jste byli zaneprázdněni přípravou na párty, vaše prázdninové vytápění se pomalu zmenšovalo, protože jste zapomněli provést nějakou běžnou údržbu a kontroly před příchodem zimy.

Frantic, okamžitě zavoláte svého technika HVAC (který nemůže přijít až do dalšího dne) a doufáte, že velké množství hostů pomůže udržet váš domov dostatečně teplý, dokud nenajdete topení v podkroví.

Nedopusťte, aby se vám to stalo!

Pomocí těchto užitečných tipů můžete být připraveni a připraveni před příchodem shonu prázdninové topné sezóny.

Je to tak jednoduché, jak to zní, dobré poprašování kolem vašeho domu je zásadní pro pohodu a životnost vašeho topného a chladicího systému. Prach, který se shromažďuje ve vašem domě, může vést k problémům se systémem HVAC a rozšířit se do potrubí v celém domě, což způsobí ještě více problémů. Čím více budete prachovat, tím méně prachu se náhodně dostane do vzduchu a hromadí se ve vašem systému HVAC a potrubí. Tuto roční dobu často důkladně úklid před vložením sváteční výzdoby a přivítáním hostů do našich domovů na večírky a shromáždění, tak proč se o tento úkol také nestarat?

Zde je návod, jak snadno oprášit váš domov:

Pamatujte – Nenechte si ujít větrací otvory! To je místo, kde se prach rád shromažďuje a jak se prach usazuje zpět do vašeho domova.

Tento jednoduchý úkol údržby je často ignorován, ale je to práce, která je tak důležitá. Rutinní výměna vašich vzduchových filtrů pomáhá udržovat kvalitní vzduch ve vašem domě a udržuje vaše rekreační vytápění na špičkovém výkonu. Výměna vzduchových filtrů je velmi jednoduchá, pokud máte doma správné vzduchové filtry.

Pamatujte – musíte vyměnit vzduchové filtry každý měsíc! Samozřejmě, pokud jste jako já, vždy zapomenete vyzvednout vzduchové filtry v obchodě. Nebojte se! Můžete si objednat vzduchové filtry online od nás, kdykoli budete potřebovat.

Majitelé domů až příliš často chybí při čištění prachu. Přesto je tento úkol tak důležitý pro celkové „zdraví“ vašeho domova. Větrací otvory snadno shromažďují prach a jiné částice, které mohou snižovat kvalitu vzduchu ve vaší domácnosti.

Jak snadno vyčistit větrací otvory:

Jednoduchý!

Prázdniny přinášejí spoustu příležitostí k vaření, což znamená, že trouba bude často používána a zvyšuje teplotu v kuchyni. Toto teplo navíc pomůže zahřát celý váš domov. Protože trouba pomáhá zahřívat váš domov, můžete termostatem vypnout a vyrovnat tak teplotu. Doporučujeme jej otočit o několik stupňů na teplotu, se kterou jste nejpohodlnější.

Snižte šanci na vážný problém, ke kterému dojde při rekreačním vytápění tím, že necháte systém zkontrolovat vyškoleným profesionálem před dobou krize.

Běžná údržba jednotek HVAC zahrnuje:

Chceme, abyste se o této sváteční sezóně starali, kde umístit ty hosty na poslední chvíli a kam umístit zbytky ve vaší lednici – ne vaše rekreační topení.